Вероятно има заплаха, отправена към лидера на ГЕРБ Бойко Борисов и затова около

...
Вероятно има заплаха, отправена към лидера на ГЕРБ Бойко Борисов и затова около
Коментари Харесай

Бивш шеф на НСО: Често заплахите срещу политици са изфабрикувани

Вероятно има заплаха, отправена към водача на ГЕРБ Бойко Борисов и по тази причина към дома му са снимани мъже от специфичния отряд за битка с тероризма. Това съобщи някогашният шеф на Националната работа за защита (НСО) ген. Красимир Станчев. Той не удостовери дали става дума снайперисти, само че уточни, че къщата не се обследва без причина.

" Често обаче тези закани са изфабрикувани, само че ние няма по какъв начин да не реагираме. При нас към този момент идват с сходни закани. Има цяла процедура, по която се взима решение какво е равнището на опасност и по какъв начин да се работи. Има една комисия, която се стои от тричленен състав - ръководителят и началникът на Национална работа за защита, членове са ръководителят на ДАНС и основният секретар на Министерство на вътрешните работи ", изясни ген. Станчев в ефира на bTV. Той добави, че в някои случаи се позволява в комисията да участват и представители на Военното разузнаване и на Държавна организация " Разузнаване ".

Красимир Станчев посочи, че при приемането на сигнал ръководителят на ДАНС или основния секретар на Министерство на вътрешните работи сезират началника на Националната работа за защита и той привиква комисията, с цел да се разиска равнището на опасност по отношение на съответното лице и надлежно да се подхващат ограниченията за защитата му.

Според някогашния началник на НСО евентуално е сходен и казусът с дома на Бойко Борисов.  " Предполагам, че във връзка със сигнала, който е получен, се засилила ограниченията за защита и по някакъв метод е се обследва къщата не ми се има вяра да стоят на улицата и да показват това си наличие ", уточни той.

Ген. Станчев съобщи също, че не знае за коя най-влиятелна интернационална работа приказва водачът на ГЕРБ, когато споделя, че е предизвестен за опасност от най-висока степен. Той допусна, че става дума за риск за живота на Борисов, само че отново означи, че постоянно тези закани са изфабрикувани.

За съпредседателя на ПП-ДБ Кирил Петков, който също сподели, че го пазят служители на реда, Красимир Станчев изясни, че в действителност е с защита на НСО и по закон има право на такава до 4 години, откакто е бил министър председател. " Нека си напомним при катастрофата с кортежа му, той благодари на охранители. Така че не имам вяра да го пазят служители на реда ", посочи той.

Станчев сподели още, че в миналото е имало и случаи охранители да наблюдават охраняваните. " Имало е практики, правели са се доноси в службата, които се правят на равнище подчинен-началник, не се знае за кого е споделял към този момент началникът, само че доста неприятно усещане прави. Случвало се е при защита на депутати, за тях се правеха доноси ", изясни той.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР